Dokonalá a vláčná dýňová "pizza" - skoro bez kalorií

Ingredience:

✔ 400g dýně hokaido
✔ 60g celozrnné pohankové mouky
✔ 2 vajíčka (nebo 3 lžíce hrašky rozmíchané v trošce vody)
✔ Polovina pórku
✔ Lžička soli a dvě oregana

Postup:

1. Přibližně 400g dýně hokaido najemno nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme dvě vajíčka (nebo tři lžíce hrašky), 60g celozrnné pohankové mouky, kus na kousky pokrájeného pórku nebo půlku cibule, lžičku soli a oregana.


2. Dobře rukou prohněteme a vzniklé těsto vtlačíme do pečícím papírem vyložené formy na koláč. Pečeme 20 minut v troubě na 200°C.


3. Poté těsto potřeme 3mi lžícemi rajčatového protlaku, nebo kvalitního kečupu, ochutíme bazalkou, solí a pepřem a poklademe na tenké plátky pokrájeným rajčetem. Pečeme dalších 10-15 minut a chvilku před koncem posypeme oblíbeným sýrem (veganským či kozím).

Na tento recept se Vám bude hodit: 

Mohlo by vás také zajímat: