Mac and “cheese” - vegan

Těstoviny jsou skvělou rychlovkou, společně s touto vegan “sýrovou” omáčkou vám budou chutnat ještě víc.

 

Ingredience:

2 PORCE

150 g květáku

100 g mrkve

100 g brambor

1 cibule

30 g lahůdkového droždí

100 ml mandlového mléka

sůl, pepř, citrónová šťáva, sladká paprika

+250 g kolínek

 

Postup:

1. Očistíme si květák, mrkev, brambor a cibuli

2. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut

3. Mezitím dáme vařit vodu na kolínka a uvaříme je dle návodu

4. Zeleninovou směs scedíme, ale necháme si v hrnci trošku vody

5. Přidáme lahůdkové droždí, mandlové mléko, sůl, pepř, citrónovou šťávu a rozmixujeme do hladka

6. Smícháme s uvařenými těstovinami a posypeme sladkou paprikou

 

Na recept budete potřebovat: