Pohanková kaše s cuketou a jahodami

Pohanka kaši krásně zjemní !

 Večer předem namočíme 80g pohanky, ráno ji propláchneme, zalijeme vodou, tak aby jí bylo cca 1 cm nad pohanku, přidáme k ní 200g cukety pokrájené na kousky, lžíci chia semínek a špetku soli.

Přivedeme k varu a necháme 7 minut dojít, přidáme dvě lžíce lněného oleje a poté dohladka rozmixujeme.

Dále si připravíme „slunečnicovou šlehačku“ 50g slunečnicového semínka, které jsme si večer předem také namočili, propláchneme, přidáme k němu cca 50 ml vody, malou špetku soli, trošku jahod a také dohladka rozmixujeme.

Kaši nalijeme do misky, navrch dáme šlehačku a dozdobíme jahodami. Uvedené množství je na jednu větší porci.

Ingredience k receptu:

 

Mohlo by Vás dále zajímat: