Buddha bowl s cizrnou, pečenou rýží a dresinkem
Miska s křupavou pečenou rýži, voňavou cizrnou plnou bílkovin, čerstvou zeleninou a dresinkem, který všemu dodá tu správnou tečku. Ideální volba pro dny, kdy si chcete dopřát něco výživného, a přitom jednoduchého, bez zbytečného stresu a hodiny vaření.
Postup:
Cizrnu necháme namočenou přes noc.
Druhý den scedíme a uvaříme v osolené vodě. Uvaříme i brokolici.
V rýžovaru uvaříme rýži a po uvaření ji přendáme na plech, pokapeme olejem, sojovou omáčkou, sezamovými semínky a pečeme na 190 ºC asi 15 minut.
Cizrnu krátce orestujeme na pánvi s olivovým olejem a grilovacím kořením.
Na dresink rozmixujeme všechny suroviny v mixéru do krémové konzistence.
Na talíř servírujeme polníček, brokolici, cizrnu, pečenou rýži, nakrájené avokádo s jarní cibulkou a vše zakápneme dresinkem.
Ingredience:
- 200 g cizrny
- 180 g sushi rýže
- 10 g sezamových semínek
- 15 ml olivového oleje
- 10 ml sojové omáčky
- lžíce grilovacího koření
- 1/2 brokolice
- 4 hrsti polníčku
- 1 ks jarní cibulky
- 1 ks avokáda
Dresink:
- 100 g řeckého jogurtu
- 20 g tahini
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce olivového oleje
- pár kapek limetkové šťávy
- sůl, pepř