+420 465 524 547  Po-Čt 8:30 -17:00, Pá: 8:00-15:30 Doprava zdarma od 800 Kč

Bulgur s ajvarem a sýrem halloumi

Apotheke (https://www.apotheke.cz/)

Suroviny:

  • 1 větší lilek
  • 2 velké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Rýžový olej
  • Sůl, pepř
  • 140 g bulguru
  • Halloumi
  • Rukola
  • Čerstvé bylinky
  • Černý sezam

Čekáte návštěvu a nevíte co originálního připravit k obědu? Kombinace výborné omáčky z pečené zeleniny s bulgurem a grilovaným sýrem halloumi jistě ohromí každého strávníka. Příprava je sice více časově náročná, ale výsledek stojí za to.

2 porce

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něm omyté papriky a nakrájené lilky. Lilky pečeme cca 30 minut, papriky o něco déle, než se na slupce začnou tvořit černé puchýřky. Papriky přesuneme do mísy, kterou zakryjeme fólií a necháme zapařit. Z lilků po vychladnutí vydlabeme dužinu se semínky a papriky zbavíme slupky a jádřince.

V hrnci oresujeme nakrájenou cibuli s česnekem. Upečenou zeleninu přidáme do hrnce a krátce orestujeme. Podle potřeby můžeme přidat maličko vody. Lehce povolenou zeleninu pomačkáme na kaši osolíme a opepříme. Na mírném plameni necháme vařit cca 2 hodiny. Hlídáme aby se nám ajvar nepřipálil. Podle potřeby podléváme vodou.

Podle návodu si připravíme bulgur.

Po uvaření zeleninu propasírujeme. Pokud nemáme síto, můžeme opatrně rozmixovat.

Bulgur promícháme s ajvarem,halloumi sýr ugrilujeme a vložíme do lůžka s rukolou. Nakonec posypeme sezamem a čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť.

 

© 2022 Mediate.cz, Všechna práva vyhrazena