Čokoládová snídaňová kaše z quinoy
Kaše z bílé quinoy? Rozhodně ano! Je přirozeně bezlepková, plná bílkovin, vlákniny a díky kakau a čokoládě dokonale krémová. Sladká tak akorát a zasytí na celé dopoledne. Navíc si ji můžete připravit dopředu a ráno jen ohřát.
Postup:
Quinou propláchneme v horké vodě.
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme quinou, špetku soli, med a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
Do hrnce přidáme kakao, nasekanou čokoládu, zamícháme a necháme čokoládu roztopit.
Pokud je kaše moc hustá, můžeme přidat více mléka.
Kaši servírujeme s malinami, nasekanou čokoládou, mandlemi, včelím pylem a mátou.
Ingredience:
- 120 g quinoy bílé
- cca 280 ml mandlového mléka
- špetka soli
- 1 lžíce medu
- 5 g kakaa
- 20 g hořké čokolády
Na ozdobení:
- 60 g malin
- 10 g hořké čokolády
- 10 g mandlových lupínků
- lyofilizované maliny
- špetka včelího pylu
- máta