Dýňová polévka s kokosovým mlékem
V tomto ročním období se snad každý alespoň jednou setká s dýňovým pokrmem.
Ani mi tedy neleníme a připravili jsme si pro vás recept na výbornou dýňovou polévku.
Dýňová polévka si získala popularitu díky své osobité chuti a neodolatelné vůni. Je to jeden z nejoblíbenějších pokrmů během chladných měsíců.
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 ℃. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostky a dáme péct do trouby. Pečeme do změknutí.
Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme. Poté přidáme upečenou dýni a krátce orestujeme. Do hrnce nalijeme vývar přidáme bobkový list, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, zázvor, sůl a pepř. Zamícháme a vaříme 20 minut.
Z hrce vytáhneme bobkový list a tyčovým mixérem mixujeme do hladka. Poté opatrně přilijeme 220 ml kokosového mléka a promícháme.
Polévku podáváme s pečenými dýňovými semínky a zakysanou smetanou.
Dobrou chuť.
Ingredience:
- cca 850 g dýně hokkaido
- 1 cibule
- lžíce rýžového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 220 ml kokosového mléka
- bobkový list
- špetka skořice
- špetka muškátového oříšku
- cca 1 cm zázvoru
- sůl, pepř
Na dochucení:
- lžíce zakysané smetany
- hrst dýňových semínek