Kokosové kostky s mandlemi a marmeládou
A tak zase po roce, jsou tu milované Vánoce. Kdo se těší na ochutnávání všech nových druhů cukroví? Jako minulý rok pro vás máme skvělý tip na bezlepkové netradiční cukroví plné křupavých oříšků a kokosu.
Postup:
Mandle rozmixujeme najemno. Všechny ingredience na těsto propracujeme rukama a natlačíme na dno menší formy (23 x 23). Pečeme 8 minut na 175 °C.
Marmeládu vytáhneme z lednice a promícháme ji v misce.
Po upečení necháme korpus chvíli vychladnout. Poté potřeme marmeládou a posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut opět na 175 °C.
Po vychladnutí vytáhneme z formy a nakrájíme na menší čtverečky.
Dobrou chuť.
Ingredience:
Těsto:
40 g kokosové mouky
70 g pohankové mouky
75 g mandlí
130 g másla
1 lžička cejlonské skořice
1 balíček skořicového cukru
50 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového aroma
Náplň:
220 g domácí marmelády
Drobenka:
100 g plátků mandlí
50 g kokosu
80 g másla
20 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru