Křupavé stripsy s batáty a svěžím salátem
Křupavé stripsy s batáty a svěžím salátem
Šťavnaté maso v křupavém kabátku a odlehčená příloha k tomu. To zní dobře ne? Příloha hraje všemi barvami a ukrývá slaďoučké batáty, křupavou quinou a granátové jablko. Příprava tohoto zdravého obědu není nijak náročná a pokud maso připravíte v horkovzdušné fritéze či troubě, nebudete muset umývat nádobí od tuku.
Postup:
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso naložíme v oleji paprice, soli, pepři a necháme alespoň hodinu marinovat.
Italskou směs smícháme se strouhankou a obalujeme v ní naložené maso. Do horkovzdušné fritézy vložíme pečící papír, na něj poskládáme obalené kuřecí maso a pečeme cca 20 minut.
Mezitím si uvaříme quinou a v troubě opečeme na kostky nakrájený batát.
Polníček omyjeme a smícháme s granátovým jablkem, lžičkou olivového oleje a uvařenou quinoou.
Na talíř servírujeme připravený salát, kostky batátů a stripsy. Vše můžeme zasypat čerstvými bylinkami a zakápnout citronovou šťávou.
Dobrou chuť.
Ingredience:
2 porce
- 300 g kuřecích prsou
- lžíce rýžového oleje
- 20 g italské obalovací směsi
- 40 g kukuřičné strouhanky
- 10 g mouky
- sladká paprika, sůl, pepř
- Salát:
- 1 větší batát
- 100 g quinoy
- 1 balení polníčku
- granátové jablko
- lžička olivového oleje