Linecké cukroví s čokoládou a mandlemi
Linecké patří mezi jedno nejoblíbenější a nejčastěji připravované cukroví o Vánocích.
Tímto receptem uděláme radost i bezlepkářům. Je totiž připravené z rýžové mouky, která je skvělá právě na pečení sladkých dezertů. Na slepování můžete použít svoji oblíbenou domácí marmeládu, oříškové máslo nebo můžete experimentovat a sáhnout po velice oblíbeném slaném karamelu. A aby linecké i oku lahodilo, ozdobte jej čokoládou a mandlemi.
Postup:
Ingredience na těsto zpracujeme pomocí rukou, zabalíme do potravinářské folie a dáme aspoň na 2 hodiny do lednice.
Těsto vyválíme na tenký plát, formičkami vykrájíme hvězdy či srdíčka a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 20 minut dokud linecké nezezlátne.
Necháme zcela vychladnout a poté slepíme marmeládou či slaným karamelem. Čokoládu rozpustíme spolu s kokosovým olejem a slepené cukroví v ní namočíme a nakonec ozdobíme mandlemi.
Dobrou chuť.
Těsto:
- 300 g hladké rýžové mouky
- 140 g změklého másla
- 40 g kokosového cukru
- 1 vejce
- Kůra z 1/2 citronu
- Na ozdobení:
- Rybízová marmeláda a slaný karamel na slepování
- 50 g vysokoprocentní čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
- Plátky mandlí