Smažená asijská rýže
Potřebujete rychlý oběd nebo večeři, která nezabere moc času?
Tento jednoduchý recept vás zachrání, ale i překvapí svou luxusní chutí.
Navíc je to ideální způsob, jak využít zbylou rýži z předchozího dne.
Stačí pár minut u pánve a chutné jídlo je na světě!
Pojďte se inspirovat a zkuste si připravit tuto rychlou asijskou klasiku, která nikdy nezklame.
Postup:
V rýžovaru uvaříme rýži se lžičkou kokosového oleje.
Na ghí (10 g) orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme mraženou zeleninu a dusíme. Přilijeme rozmíchaná vajíčka s kořením a opékáme asi 4 minuty.
Poté přidáme uvařenou rýži, ghí, slunečnicová semínka a restujeme.
Nakonec zalijeme sojovou omáčkou.
Podáváme s jarní cibulkou a sezamem.
Dobrou chuť.
Suroviny:
2 porce
- 100 g jasmínové rýže
- 10 g kokosového oleje
- 1 šalotka
- 20 g ghí
- 100 g mražené zeleniny
- 4 vejce
- 1 lžička soli, pepře
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka chilli
- 30 ml sojové omáčky
- 20 g slunečnicových semínek
Na ozdobení:
- 1/2 jarní cibulky
- cca 2 g černých sezamových semínek