Žitný avokádový chléb se ztraceným vejcem
Suroviny:
2 plátky žitného chleba
2 vejce
2 lžíce rostlinné pomazánky rajčata a tamari
1/2 avokáda
Kapka citronu
Sůl, pepř
Dýňová semínka
Konopná semínka
Polníček
Nevíte jak byste mohli využít naše výborné rostlinné pomazánky vyráběné výhradně ze zeleniny? Jistě znáte momentální hit kaváren a instagramu. Ano je to slavný avokádový chléb a my máme pro vás vylepšený recept, který si zvládnete připravit v pohodlí domova. Na přípravu vám stačí jen pár surovin a 10 minut. Tento pokrm si určitě zamilujete a uvidíte, že se k němu budete velmi často vracet.
Postup:
Žitný chléb si opečeme na grilu či v toustovači. V misce rozmačkáme avokádo a pár plátků si odložíme na ozdobení. Přidáme rostlinnou rajčatovou pomazánku, kapku citronové šťávy, sůl, pepř a pořádně vše promícháme. Připravenou pomazánkou natřeme chlebík a ozdobíme polníčkem a avokádem.
Dále si připravíme zastřené vejce. Do hrnce s vodou přidáme lžíci octa a v horké vodě (nesmí vařit) vytvoříme výr, do kterého opatrně rozklepneme vejce. Necháme vařit cca 3 minuty a poté vytáhneme. Vejce položíme na chlebík, posypeme semínkami a můžeme podávat.
Dobrou chuť.