Blog

Na těchto stránkách najdete články a recepty, které píšeme ve spolupráci se zajímavými blogery, kteří znají naše produkty. Recepty vychází z našich produktů a našich dlouholetých zkušeností s výrobou produktů zdravé výživy Green Apotheke.

Lahodný cizrnový hummus

Recept na cizrnový hummus i pro ty, kterým nedělá dobře česnek, který do tradičního hummusu patří. Večer předem namočíme 500g cizrny, ráno ji několikrát propereme a s kouskem mořské řasy uvaříme do měkka. Cizrnu přesuneme do mixeru, přidáme dvě lžičky římského kmínu, lžičku koriandru, půl...

Více informací

Rychlý salátek plný bílkovin

Máme pro vás báječný recept na salátek z černé čočky! Černou čočku několikrát dobře propláchněte a poté uvařte doměkka. Po uvaření jí klidně můžete propláchnout ještě jednou – to proto, abyste se zbavili i těch posledních látek, znesnadňujících trávení. Mezitím si pokrájejte na kousky rajčata...

Více informací

Červená čočka s rajčatovou omáčkou a rýžovými nudlemi

Červenou čočku (200g) dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme k ní lžičku koření červené papriky, lžičku soli a pepře a 15 minut vaříme. Mezitím si uvaříme rýžové těstoviny podle návodu na obalu. Dále také připravíme rajčatovou omáčku – 300 ml rajčatového protlaku nalijeme do...

Více informací

Připravujeme pro vás hrachová vřetena

Usilovně pro Vás testujeme a vyvíjíme nové druhy těstovin! Pokud vše dobře půjde, můžete se již brzy těšit na hrachová vřetena. Půjde o další 100% luštěninové těstoviny, nutričně nabité a plné bílkovin s nízkým obsahem sacharidů. Ideální pro sportovce a ty, kteří potřebují ručičku na váze...

Více informací

Rychlý cizrnový salátek na cesty

Ideální salátek, pokud se chystáte na dovolenou! Večer předem namočíme 250g cizrny, ráno ji několikrát propereme a s kouskem mořské řasy uvaříme do měkka. Mezitím zlehka podusíme na malé kousky rozlámanou brokolici a na plátky pokrájené tři mrkve ve vodě, do které přidáme sůl, kmín a pepř....

Více informací

Zapečený amarant se zeleninou a rajčatovou omáčkou

Dvě stě gramů amarantu několikrát dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka – bude to trvat asi 30 minut. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku – jednu velkou cibuli zlehka osmahneme na kokosovém oleji, přilijeme 500 ml rajčatového pyré, přidáme pepř, sůl a dvě lžíce bazalky a...

Více informací

Černá čočka s brokolicovou omáčkou

{facebook} Výtečná omáčka s skvělou černou čočkou. Určitě nevynechávejte koriandr, dodá čočce perfektní chuť která dokonale pasuje k téhle omáčce. Třista gramů černé čočky několikrát dobře propláchneme (až je voda čirá), přidáme lžičku celého (nemletého) koriandru a uvaříme doměkka....

Více informací

Řepné těstoviny se zeleninou a bylinkami

Skvělý salátek ! Řepné těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte na malé kousky svazek ředkviček, dvě bílé papriky a jednu mrkev. Dvě hrsti směsi čerstvých bylin (popenec, pažitka, petrželka, oregano – nebo prostě to, co máte „zeleného“ rádi) nasekejte na kousíčky. Těstoviny...

Více informací

Jáhlové šišky sypané ořechy

Máte rádi šišky s mákem? A co takhle zkusit tyhle, bezlepkové, z jáhel a kukuřičné mouky a posypat je třeba ořechy ? Věřím, že Vám budou chutnat ještě více, než ty tradiční ! ???? Suroviny:200g jáhel50g kukuřičné moukyŠpetka soli Dvě sta gramů jáhel několikrát propláchneme, zalijeme 2,5...

Více informací

Pečená červená řepa

Takhle připravená červená řepa oslní i její odpůrce. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky řepy dáme do zapékací mísy a zalijeme zálivkou Zálivku pro cca jednoho strávníka připravíme z 1-2 lžic konopného oleje, 3 lžic umeocta,...

Více informací

Vše co jste nechtěli vědět o bílém cukru

Vyhýbejte se bílému rafinovanému cukru. Pro slazení používejte v omezené míře med nebo nerafinovaný kokosový či třtinový cukr. Omezte slazení jednoduchými cukry obecně. Pozorně sledujte složení výrobků – cukr v různých formách je součástí řady výrobků, v nichž byste jej nečekali!Naše tělo používá...

Více informací