Recepty

Na těchto stránkách najdete články a recepty, které píšeme ve spolupráci se zajímavými blogery, kteří znají naše produkty. Recepty vychází z našich produktů a našich dlouholetých zkušeností s výrobou produktů zdravé výživy Green Apotheke.

Teplý květákový salát se semínky

  Perfektní večeře plná zdravých tuků a vlákniny Čtyři větší mrkve nahrubo nastrouháme, dvě bílé papriky a tři rajčata pokrájíme na malé kostičky, vše vložíme do hrnce, kde zeleninu zlehka osmahneme na oleji. Poté zeleninu podlijeme vodou, přidáme, sůl, pepř a 10 minut pod pokličkou...

Více informací

Pohanková kaše s cuketou a jahodami

Pohanka kaši krásně zjemní !  Večer předem namočíme 80g pohanky, ráno ji propláchneme, zalijeme vodou, tak aby jí bylo cca 1 cm nad pohanku, přidáme k ní 200g cukety pokrájené na kousky, lžíci chia semínek a špetku soli. Přivedeme k varu a necháme 7 minut dojít, přidáme dvě lžíce lněného...

Více informací

Teplý cuketovo-mrkvový salát

 Jedním slovem báječný! Určitě ale použijte mladou cuketu! Pokud máte rádi cuketu a mrkev, tak můžete vyzkoušet tento pikantní recept, kde jsou samé zdravé věci. A máte ho za chviličku! Jednu cuketu a 2-3 mrkve nakrájíme na tenké proužky cca 7cm dlouhé. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme...

Více informací

Zdravá snídaně bez kompromisů: snídaňový program

Možná už Vás to někdy napadlo? Taková zdravá snídaně z hodnotných surovin, která je vždy po ruce a připravená ke snědení? Takový byl náš záměr, když jsme pro Vás v Green Apotheke tvořili naše Dobré snídaně a Kaše cereálky. Náš „snídaňový program“ se skládá ze dvou řad, z nichž...

Více informací

Rychlá hlíva s čerstvým špenátem

Perfektní rychlé a lehké jídlo ! Jednu cibuli zlehka osmahneme na lžici kokosového oleje. Po chvilce přidáme 300g na kousky pokrájené hlívy ústřičné a také mírně orestujeme. Směs zalijeme hrnkem vody, přidáme sůl, pepř a kmín a dvacet minut pod pokličkou podusíme. Nakonec vmícháme 150g...

Více informací

Dokonalá a vláčná dýňová "pizza" - skoro bez kalorií

Ingredience: ✔ 400g dýně hokaido✔ 60g celozrnné pohankové mouky✔ 2 vajíčka (nebo 3 lžíce hrašky rozmíchané v trošce vody)✔ Polovina pórku✔ Lžička soli a dvě oregana Postup: 1. Přibližně 400g dýně hokaido najemno nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme dvě vajíčka (nebo tři lžíce...

Více informací

Lahodný cizrnový hummus

Recept na cizrnový hummus i pro ty, kterým nedělá dobře česnek, který do tradičního hummusu patří. Večer předem namočíme 500g cizrny, ráno ji několikrát propereme a s kouskem mořské řasy uvaříme do měkka. Cizrnu přesuneme do mixeru, přidáme dvě lžičky římského kmínu, lžičku koriandru, půl...

Více informací

Rychlý salátek plný bílkovin

Máme pro vás báječný recept na salátek z černé čočky! Černou čočku několikrát dobře propláchněte a poté uvařte doměkka. Po uvaření jí klidně můžete propláchnout ještě jednou – to proto, abyste se zbavili i těch posledních látek, znesnadňujících trávení. Mezitím si pokrájejte na kousky rajčata...

Více informací

Červená čočka s rajčatovou omáčkou a rýžovými nudlemi

Červenou čočku (200g) dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme k ní lžičku koření červené papriky, lžičku soli a pepře a 15 minut vaříme. Mezitím si uvaříme rýžové těstoviny podle návodu na obalu. Dále také připravíme rajčatovou omáčku – 300 ml rajčatového protlaku nalijeme do...

Více informací

Připravujeme pro vás hrachová vřetena

Usilovně pro Vás testujeme a vyvíjíme nové druhy těstovin! Pokud vše dobře půjde, můžete se již brzy těšit na hrachová vřetena. Půjde o další 100% luštěninové těstoviny, nutričně nabité a plné bílkovin s nízkým obsahem sacharidů. Ideální pro sportovce a ty, kteří potřebují ručičku na váze...

Více informací

Rychlý cizrnový salátek na cesty

Ideální salátek, pokud se chystáte na dovolenou! Večer předem namočíme 250g cizrny, ráno ji několikrát propereme a s kouskem mořské řasy uvaříme do měkka. Mezitím zlehka podusíme na malé kousky rozlámanou brokolici a na plátky pokrájené tři mrkve ve vodě, do které přidáme sůl, kmín a pepř....

Více informací

Zapečený amarant se zeleninou a rajčatovou omáčkou

Dvě stě gramů amarantu několikrát dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka – bude to trvat asi 30 minut. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku – jednu velkou cibuli zlehka osmahneme na kokosovém oleji, přilijeme 500 ml rajčatového pyré, přidáme pepř, sůl a dvě lžíce bazalky a...

Více informací

  • 1
  • 2