Blog

Na těchto stránkách najdete články a recepty, které píšeme ve spolupráci se zajímavými blogery, kteří znají naše produkty. Recepty vychází z našich produktů a našich dlouholetých zkušeností s výrobou produktů zdravé výživy Green Apotheke.

Černá čočka s brokolicovou omáčkou

Výtečná omáčka s skvělou černou čočkou. Určitě nevynechávejte koriandr, dodá čočce perfektní chuť která dokonale pasuje k téhle omáčce. Třista gramů černé čočky několikrát dobře propláchneme (až je voda čirá), přidáme lžičku celého (nemletého) koriandru a uvaříme doměkka. Bude to...

Více informací

Řepné těstoviny se zeleninou a bylinkami

Skvělý salátek ! Řepné těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte na malé kousky svazek ředkviček, dvě bílé papriky a jednu mrkev. Dvě hrsti směsi čerstvých bylin (popenec, pažitka, petrželka, oregano – nebo prostě to, co máte „zeleného“ rádi) nasekejte na kousíčky. Těstoviny...

Více informací

Jáhlové šišky sypané ořechy

Máte rádi šišky s mákem? A co takhle zkusit tyhle, bezlepkové, z jáhel a kukuřičné mouky a posypat je třeba ořechy ? Věřím, že Vám budou chutnat ještě více, než ty tradiční ! ???? Suroviny:200g jáhel50g kukuřičné moukyŠpetka soli Dvě sta gramů jáhel několikrát propláchneme, zalijeme 2,5...

Více informací

Pečená červená řepa

Takhle připravená červená řepa oslní i její odpůrce. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky řepy dáme do zapékací mísy a zalijeme zálivkou Zálivku pro cca jednoho strávníka připravíme z 1-2 lžic konopného oleje, 3 lžic umeocta,...

Více informací

Vše co jste nechtěli vědět o bílém cukru

Vyhýbejte se bílému rafinovanému cukru. Pro slazení používejte v omezené míře med nebo nerafinovaný kokosový či třtinový cukr. Omezte slazení jednoduchými cukry obecně. Pozorně sledujte složení výrobků – cukr v různých formách je součástí řady výrobků, v nichž byste jej nečekali!Naše tělo používá...

Více informací